sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kunert VIP yhdistelmävaunujen "arvostelu"


Suurimmalle osalle uusista perheistä tulee jossain kohtaa tarve lastenvaunujen/rattaiden ostoon. Oston yhteydessä kaikilla on omat vaatimuksensa ja niiden perusteella tekee ostopäätöksensä. En ala kuitenkaan listaamaan tähän muiden mahdollisia tarpeita tai vaatimuksia. Aijon käydä läpi mitä me koimme tärkeiksi ja mitä halusimme omilta vaunuilta. Teksi ei ole niinkään arvostelu vaan arvio eri osa-alueista kuten; Verkkokauppa josta rattaat tilasimme ja tietenkin rattaat. Arvostelua on vaikea lähteä täysin kirjoittamaan, koska tarvittavaa käytännönkokemusta ei ole, joten pysytään ns. arvio linjalla.

Halusimme rattailta pitkä-ikäisyyttä, hintalaatusuhdetta, ilmakumirenkaita, monipuolisisia säätömahdollisuuksia ja yhdistelmävaunuja. Aluksi etsimme ja kyselimme rattaita tuttavilta, kirpputoreilta (facebook kirppis, tori.fi). Olimme pitkään sitä mieltä, että rattaat hommaamme käytettyinä. Tuli monia tarjouksia tuttavilta; 2-3 lapsella olleet rattaat melko edullisesti. Ajattelimme että niin se on paras.

Emme kuitenkaan tyytynyt heti niihin tarjouksiin vaan jatkoimme etsiskelyä ja sitten meille vihjailtiin uudesta verkkokaupasta nimeltään www.preeco.fi. Kyseinen verkkokauppa ei ollut entuudestaan tuttu eikä netistä löytynyt aikaisempia kokemuksia. Kuitenkin sieltä löysimme yhdistelmävaunut, jonka mukana tuli myös turvaistuin ja värivaihtoehtoja yli 40! Hintaa oli vain 279,90 € ja ilmainen kotiinkuljetus ovelle saakka. Hinta itsessään herätti epäilyksiä ja kiinnostusta. Hinta yleensä verrataan heti laadun heikkouteen ja näin myös me ajattelimme. Otin firmaan yhteyttä nettisivujen kautta kuluttajansuojasta, hinnasta ja kotiinkuljetukesta, mahdollisista vara-osista sekä takuusta. Vastaus tuli heti seuraavana päivänä noin kymmenen aikaan aamulla puhelinsoitolla. Suomen kuluttajansuoja, hinta oli se mikä nettisivuilla mainittiin ja kotiinkuljetus ovelle, vara-osia saa tehtaalta Puolasta ja takuuta on kaksi vuotta. Kaikki kuullosti hyvältä. Pienellä varauksella ja riskillä laitoimme tilauksen menemään. Toimitusajaksi luvattiin 2-3viikkoa ja rattaat tulivat kuriirifirman (DPD) välityksellä kahdenviikon päästä ovelle saakka. 

Huonoa näissä kuriirifirmoissa on se, että kun tarjotaan jotain tiettyä palvelua (kotiinkuljetus) niin niihin ehtoihin ei välttämättä kuulu tiettyjä palveluja. DPD kävi aamupäivästä ovella ilmoittamatta ja näin emme saaneet lähetystämme juuri sinä päivänä, koska kukaan ei ollut ottamassa lähetystä vastaan. He tiputtivat lapun postiluukusta, että huomenna tulemme uudestaan. Tämä oli osittain oma vikamme, koska emme olleet tutustuneet toimitukseen tarkemmin. Myyjä olisi voinut mainita tästä. Saimme kuitenkin lähetyksen seuraavana päivänä.

Olemme olleet tyytyväisiä yhdistelmävaunuihimme ja käynyt "koe-ajamassa" parikertaa. Pienen testauksen jälkeen totesimme, että vaunut puoltavat oikealle. Saimme vian korjattua ottamalla oikealta puolelta renkaan irti, pitäen rungosta kiinni ja työntäen jalalla ronskisti renkaan paikalta. Avot. Toinen pieni ongelma, joka tulee vastaan pitkillä ihmisillä tai joilla on pitkät askeleet. Jalka saattaa osua kävellessä renkaiden lukkomekanismiin, joka menee pienellä putkella renkaiden välillä. Tämä vaatii vain totuttelua. 

Sitten löpinät sikseen ja käydään vaunut lävitse vaihe vaiheelta. 



Vaunut kuljetuskunnossa ja vähän mittoja; Pituus ilman renkaita 86cm (kuten kuvassa). Taka-osan korkeus 45cm ja etuosan 45-50cm.


Pituus renkaiden kanssa 100cm ja taka-osan korkeus 45cm ja etuosan 62cm.




 Tarkempia kuvia ilmakumirenkaista





Vaunut kuljetuskunnosta kasaamisvaiheeseen


"työntötanko" on käännetty työntö-asentoon ja vaunuihin on lisätty jalkasuojus ja pehmeä kantokoppa.



Vaunut muuten samassa asennossa, mutta nyt jalkasuojukseen on lisätty toisenlainen suoja, joka ylettyy myös suojaksi itse aukolle.



Vaunujen mukana tulee myös hoitolaukku, jonka saa laitettua tankoon roikkumaan ja myös vaunujen edessä on kiinteä laukku. Tavaratila on tilava ja siihen jää myös reilusti maavaraa, joten katukiveyksien ei kuuluisi kolista tavaratilaan. Mukana tulee myös sadesuoja ja hyttysverkko. Sadesuoja ei ylety jokapaikkaan, mutta estää hyvin roiskeet heikommalla sateella.



 Edessä oleva laukku


 Tavaratila on tilava ja maavaraa on riittävästi. Tilava tavaratila on huikea plussa ++



Sadesuojus ei peitä ihan kaikkea


Hyttysverkko taas peittää kaiken tarvittavan.

Kurkistusaukot/ tuuletusaukot ovat myös käytännöllisiä lapsen nukuttamisen ja nukkumisen seuraamisen kannalta hyvät ominaisuudet.






 Vaunujen päällä on kätevä aukko







Kuten kuvasta huomaa on vaunujen päädystä otettu pois kyseinen suoja, jotta kurkistus-/tuuletusaukon saa näkyviin. Nämä aukot laittavat ilman kiertämään sisään ja ulos. Tilanteen mukaan kaikki voi pitää kiinni ettei lapsella ole liikaa kiertävää ilmaa.

Kun kyseessä on yhdistelmävaunut niin saa ne myös rattaiksi.




Työntökahvan saa taitettua ainakin 5 eri kulmaan. Paljon eri kulmia niin mahtuu olemaan kaupungissa linja-autossa, sekä tarpeentullen vaunujen nostaminen suoraan ylöspäin on helpompaa.


 Seuraavista kuvista näkee mitä eri vaihtoehtoja on lapsen turvakaarelle.





Rattaiden selkänojan saa säädettyä kolmelle eri asennolle (istuma-, puoli-istuma- ja makuuasento). Rattaiden valjaat ovat 3-pistevyö.


Kuten aikaisemmin mainitsin paketin mukana tulevan auton turvaistuimen, joka täyttää EU-stantardit (ECE R44/04). Turvaistuimen saa asetettua rattaisiin kiinni, joka helpottaa koko vaunupaketin kuljettamista esim. talosta autoon, jolloin lapsi voi olla turvaistuimessa valmiina. Ei siis tarvitse kantaa turvaistuinta erikseen toisessa kädessä ja toisessa kädessä esim. laukkua.

Seuraava kuvasarja auttaa hahmottamaan turvaistuimen kantokahvan eri kulmia, mitkä osat turvaistuimesta lähtee irti ja viimeisenä 3-pisteturvavyön










Tässä vielä kuva tarrasta kaukalon kyljestä, mistä käy ilmi kaukalon kiinnitys autoon.





Seuraavassa kahdessa kuvassa on turvaistuin kiinni. 






Nyt on käyty yhdistelmävaunut lävitse vaihe vaiheelta ja nyt olisi vuorostaan paketin mukana tulleiden osien esittelyä.





 Kovapohjainen ja paksut pehmusteet kuuluvat tähän kantokoppaan. Pääsuojukset saa myös tarvittaessa taitettua sisäänpäin.






 Hoitolaukku ei ole kovin tilava, mutta sen jokainen voi määrittää itse ja tietää tarkemmin omat tarpeensa.






Mukana tuli myös alusta kantokoppaan, jonka materiaali on nestettä hylkivää materiaalia.



 Kokopaketin osat levitettynä lattialle. Tuo harmaa epämääräinen osa on juomapullon teline. En nähnyt tarpeelliseksi sen esittelemistä :P

Siinä oli kokonaisuudessaan koko paketti esiteltynä. Paketissa on mukana kaikki tarvittava. Vaunut näyttävät ja tuntuvat jämeriltä eikä hajoa käsiin vaikka hintaa paketilla ei paljoa ollutkaan. Tässä jos jossain on hintalaatusuhde kohdillaan. Paketti ei ole vielä kerennyt olla käytännössä käytössä, mutta senkin aika koittaa lähi-aikoina. Tämä Kunertin setti sopii meidän vaatimuksiimme. Yhdistelmävaunut eivät kuitenkaan ole kovinkaan montaa vuotta käytössä, joten emme halunneet maksaa liikoja. Jokainen kuitenkin punnitsee itse haluaako merkkivaunut, jotka takaavat tietynlaisen laadun ja hintaluokan. Täytyy kuitenkin aina muistaa se, että oli rattaiden merkki mikä tahansa niin monet osat valmistetaan samoissa tehtaissa. Vara-osien saatavuus on toinen asia. Isoimmilla firmoilla helpompaa ja pienemmillä voi löytyä hankaluuksia. Kuitenkaan "pirkka" ei aina ole heikkolaatuista. Lopuksi vielä havainnollistava kuva kuinka helposti saatiin vaunut tilapäis-säilytykseen vaatekomeroon





-- Joe 

22 kommenttia:

  1. Olipa loistava esittely. Kiitoksia. Törmäsin netissä näihin vaunuihin ja heti ajattelin, että täytyy olla aivan pilipalia, mutta jos sitä kuitenkin uskaltaisi itsekkin...

    VastaaPoista
  2. Kiitos sulle, hyvä jos oli apua.
    Jos tulee kysyttävää niin vastataan kyllä mieluusti.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä!!
    Itellä, kun tuo vaunubudjetti ei kovin suuri ole niin näitä oon kattellu ja ainakin esittelyssäsi toimi!
    Kerrohan sitten, miten toimii asukin kanssa! :)
    Saako tuon kaukalon muuten autoon vai tarviiko erikseen ostaa? :)

    VastaaPoista
  4. Meillä oli vähän sama homma, ettei ihan heti haluttu lähtee sitä 700€ maksaa uusista vaunuista. Nää kolahti kyllä kovasti ainaki itellä ja tosiaan toistaseks ollaa tuolla hintalaatu suhteella täysin tyytyväisiä :) Kohta pääsee sitten testaan asukin kanssa niin teen sitten uutta postausta.

    Kaukalon saa kiinnitettyä myös helposti autoon. Lisäilen tonne kaukalon kuviin vielä lähemmin kuvan missä kiinnitys käy ilmi. Mutta kaukalon takana erikseen pieni "vipu" minkä alta laitetaan auton vyö, mikä pitää kaukalon tukevasti paikallaan myös autossa.

    VastaaPoista
  5. Tällästä arvostelua minä kaipasinkin kun netistä näitä ko vaunuja katselin eikä todella ole hinnalla pilatut.. Voisitko kertoa ja arvostella vaunuja kun on vauva kyydissä ja muutenkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma, että bongasit ja oli hyötyä :)
      Suunnitteilla on myös arvostelu lapsen kanssa. Jahka tässä kerkeää koneella naputtelemaan ;)

      Poista
  6. Moikka! Miten on näitten vaunujen kanssa lähtenyt käyntiin? Onko ollut hyvät? Itsekin olisin näistä kiinnostunut. Ja paljon onnea perheen lisäyksestä :)

    VastaaPoista
  7. Kiitti :)
    Vaunut on ollu hinta - laatu suhteeltaan tosi hyvät.
    Tietysti aina löytää parantamisen varaa, ja pikkuvikoja onkin löytynyt, mutta meitä on ainakin toistaseks palvelleet hyvin.
    Palaan asiaan uuden postauksen merkeissä lähitulevaisuudessa.

    VastaaPoista
  8. Moikka! Onko vaunuista ollut pidemmässä käytössä millaista kokemusta? Onko tosiaan näin että turvakaukalo ei telakoidu runkoon ilman vaunukoppaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turvakaukalo menee siis vaunujen "päälle" sellaisenaan klipsi kiinnityksellä.
      Painetaan ikäänkuin kiinni sille tarkoitetulle paikoille.

      Vaunuarvostelu on tulossa, nyt kun on käytännön kokemusta :)

      Poista
  9. Moikka! Itelle tuli pari viikkoa sitten samaiset vaunut ja käyttöohjeita kun ei paketista löytynyt niin tarvisin neuvoa, että miten vaunut oikeen laitetaan kasaan? Siis tarkoitan tuohon kuljetuskuntoon, löysin kyllä sivuista vipuset joilla vaunut lähtee meneen kasaan, mutta sitten ne jökkää johonkin eli viitsisitkö tässä asiassa auttaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasaan menee tosiaan niistä "rei'iästä" vaunukuomun sivuilla, kun niistä vetää ylöspäin ja samalla työntää alaspäin. Takas ylös saa nostamalla vaan "aisasta" niin paljon että kuuluu naksahdus. Joskus joutuu vähän venkslaamana että saa naksahduksen kuulumaa ja aisan asettumaan uomiinsa. :) nim. kerran jo luulin että rikoin vaunut kun vähän jumitti

      Poista
  10. Hei, ootko jo turvakaukaloa pitänyt käytössä? Mitä mieltä olet siitä? MeIllä on sama setti, mutta tuntuu että vauva joutuu olemaan tosi Hei, ootko jo turvakaukaloa pitänyt käytössä? Mitä mieltä olet siitä? MeIllä on sama setti, mutta tuntuu että vauva joutuu olemaan tosi huonossa asennossa turvakaukalossa. Vaunuja taas en voi kun kehua, tosi näpsät, nätit ja hyvät on :) asennossa turvakaukalossa. Vaunuja taas en voi kun kehua, tosi näpsät, nätit ja hyvät on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan pidetty käytössä. Samaan mäkin kiinnitin huomioo, että näyttää tosi epämukavalle ja oudolle tuo asento tossa turvakaukalossa. Ei olla kuitenkaan muualta hankittu uutta, koska me sitä niin harvoin tarvitaan itse. Meillä kun ei ole autoa:)

      Muuten olen ollu tosi tyytyväinen koko settiin myös. Talvella pelaa hyvin, renkaat pyörii eikä jää lumeen kiinni. Tosi tyytyväinen tolla hinnalla. Turvakaukalo oli hienoinen pettymys, mutta ajaa kyllä asiansa.

      Poista
  11. Nyt teillä varmaan jo vaunut olleet käytössä, plussia ja miinuksia? Meillä hankinnat eessäpäin ja toi olis kyllä edullinen ja monipuolinen paketti joka kiinnostais mut käytännön kokemuksia ois kiva kuulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Plussaa ehdottomasti hinta ensinnäkin. Ei ole mitkää vempulat, vaikkei ihan vastaakkaa mitään 600€ vaunuja.
      Plussaa myös, että säällä kun säällä kulkevat hyvin. Maastossa kun maastossa. Myös lumessa menee hyvin eteenpäin eikä kerää lunta liikaa renkaisiin ettei pyörisi.
      Plussaa hyvät jouset, helppo "hyssyttää" lasta vaunuissa.


      Miinuksena tavaratila. Vaikea saada tavaraa sinne laitettua vaikka tilava onkin. Mutta näin se on jokaisissa vaunuissa.
      Miinuksena myös vaunujen sadesuoja, ei oikeen istu. Sen saa hankittua muualta.
      Miinuksena myös ehkä jarrut. Ne kyllä pitävät vaunut paikallaaan, mutta ovat hieman tönköt käyttää, mutta kyllä ne menettelee.

      Tässä nyt tälläset mitä tuli äkkiseltää mieleen :) Plussia enemmän meidän mielestä kun miinuksia, ja miinuksetkaan ei ole mitään kovin "häiritseviä" tai ettei sen takia oltaisi vaunuja ostettu. Suosittelen!

      Poista
    2. Hei! Hyvä esittely! Meillä samat vaunut ja hyvin toimivat.. Itselleni vaunut eivät ole statusesine, joten tärkeintä on toimivuus ja edullinen hinta. Joka päivä kuitenkin ulkoilemme, joten rapa roiskuu! Vaunut ovat käytännölliset ja todella tilavat, meidän tarpeisiin riittävät. Kuosejakin on todella paljon valikoimassa. Itse Preecolta olemme saaneet hyvää asiakaspalvelua.

      Poista
    3. Mäkin oon ollu tosi tyytyväinen. Ja just toi edullinen hinta ja värivalikoimat ja kaikki on aina vaan plussaa.
      Meilläkää ei ollu tarkotuksena hankkia vaunuja "esittelyä" varten ja jotta pääsis kavereille sanomaan että "meillä on tonnin vaunut" :) Joten näillä pärjätään oikein hyvin.

      Poista
  12. Kiitos loistavista kuvista ja esittelystä! Itse mietin myös tätä kyseistä settiä. Mutta vielä mietityttää tuo turvakaukalo, onkohan se ihan fiasko.... Laittakaa kokemuksia ;) Ajattelin tilata kaukaloon myös isofixin ;)

    VastaaPoista
  13. Onha se vähän eri laatua kun esim Brion monen sadan turvakaukalot, mutta ajaa asiansa ainakin meidän tarpeissa kun ei päivittäin sitä tarvita :)

    Tarkempaa infoa tulossa!

    VastaaPoista
  14. joko tulis uus postaus näistä? :P me laitettiin juuri tilaukseen, ja olisi kyllä mukava vielä lukea sun kirjottaman näistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääääh. Mä yritän keretä. Nykyään vaan tuntuu hirveeltä suorittamiselta tulla pelkästää blogin puolelle :D Saatika ottaa miljoona kuvaa vaunuista ja istua alas ja miettiä miinuksia ja plussia. Mä yritän, lupaan!

      Poista

Risut ja ruusut tervetulleita :)